Min blogg

Included page "clone:dusel" does not exist (create it now)

Besoka Shenzhen - 06 Dec 2014 20:07

Tags:

Vi avslutade en affär med öde glädje resa & turer, ligger på tredje våningen i World Wide Plaza, Central för en dagsutflykt till Shenzhen, Kina. De skickade en kopia av våra pass till deras kontakt i Shenzhen för gruppen visum förberedelse. Turné paketet kostnaden var 350 HKD således jag betalade 1,750 HKD för vår familj på fem. Faktiskt, minst 3 personer krävs innan en gruppvisering kan utfärdas enligt "Glädje" VD. Eftersom vi var 5, berättade hon att vår grupp kan vara lycklig touring Shenzhen utan att gå med andra grupper.

Turen inkluderar transport (inne i Shenzhen), lunch och entré avgift till fönster av temaparken World. Vi instruerades att vara på Shenzhen invandring fönster nr 8 från 9 AM till 9:30 där vår reseledare skulle väntar; på andra sidan av kursen. Hon sedan gav oss flera kopior av våra tour resväg. Dessutom påminde glädje för oss att våra visum var giltig i Shenzhen bara därför vi inte tilläts resa utanför Shenzhen.

Eftersom vi måste resa från Causeway Bay till Shenzhen gränsen vi vaknade kl 6 och lämnade hotellet vid 7 AM; Vi måste byta tåg fyra gånger innan den når gränsen. På att nå Mongkok, beslutade vi att gå ut och äta vår frukost på Mcdonald's. På Kowloon Tong MTR station där vi behöver överföra till det fjärde och sista tåget som går till den gränsen som vi märkte att det fanns 3 slutdestination som visas at flera ledde elektronisk skylt nämligen: Tai Po marknaden / Lok Ma Chau och Lo Wu. Vi väntade på Lo Wu tåg.

Vi anlände till Lo Wu station vid tidigare 8 AM; efter klarnande Hong Kong invandring gick vi en tid tills vi nådde Shenzhen invandring ankomst räknare på runt 9. Vi såg ett par damer (kabayans) väntar nära fönster 8 och det verkade de väntade också på deras reseledare. Ögonblick senare vi kallades av en dam på fönstret nr 8 och visade mig en lista över namn på en gruppvisering. Tyvärr var vi inte med på listan. Sedan frågade hon oss att vänta på vår reseledare.

Kort därefter, en kille kom och ringde från samma fönster nr 8 och visade en lista med namn. Aha! Han var vår reseledare. Han bad oss att falla i linje framför räknaren invandring enligt den sekvens som förekommer på våra gruppvisering. Shenzhen invandring förfarandet var en bris om våra pass granskades noggrant. För att lägga till, gick en annan filippinska familj av fyra på ett separat grupp visum vår grupp. Det var en Välkommen lättnad att ha en annan filippinska familj gå med i vår grupp medan touring en obekant plats.

Vår tour guide namn var Bruce Wong. Han talade engelska bra och lite komiskt som vi verkligen uppskattat. Medan man reser i vår 15-seaters van förklarade han att många saker om Shenzhen och hur lokalbefolkningen lever före och efter överlämnandet av Hong Kong till Kina.

Jag var lite besviken i början men när jag såg ett par (man & hustru) jade Pixiu, de kommer alltid i par, jag sa till min fru att vi måste ha en. För Filippinerna med kinesiska blod eller de som tror på Feng Shui (Pungsoy), symboliserar Pixiu rikedom och lycka. Du skulle se dessa kinesiska mytologiska varelser normalt vid ingången till butiken. Om mitt minne är korrekt, finns det ett par jätte Pixiu utanför Tangs Mall på Orchard Road, Singapore. Du skulle se dem också i många kinesiska ägda butiker i Filippinerna. Kort sagt, vi köpte ett par av medium storlek jade Pixiu för 200 USD med gratis månen (lysande) boll; denna boll absorberar ljus och det släpper ljuset när det är mörkt. Bortsett från att fick vi 50% rabatt för en jade kinesiska Sampan som symboliserar lycklig familj. Därför från 2800 pesos gick priset på Sampan ner till 1400 pesos. Ja, denna jade butik accepterar pesos. Dessutom certifikat alla de artiklar som säljs här levereras med styrker äktheten av Jaden. Detta är en av fördelarna med att köpa i en regering ackrediterade jade affär eller fabrik till skillnad från i Bangkok där säljande imitation och falska pärlor eller jade är en norm. Vår grupp tillbringade en timme här och fru och barn och den andra familjen i vår turné grupp köpte flera jade armband och hänge. Medan inne, vi smakade gratisprov av lokala te. Jag älskade dess smak men med tanke på att jag är den enda te-drickare i vår familj, bestämde jag mig att avstå från min plan att köpa den.

Vid ingången till Splendid China var flera souvenirbutiker och en av dem var en lokal kostym butik. Du kan hyra en kinesiska / koreanska / mongolisk dräkt för 20 Yuan vardera; priset ingår en liten gratis bild. Butiken har en egen lady fotograf för några fotograferingar. Därför, jag betalade 100 Yuan för fem av oss. Aktiviteten var oförglömlig; vi skrattade åt varandra och kontinuerligt ta foto skjuter vid infarten till Splendid China. Sorgligt att säga, Splendid China inte ingick på vår resplan våra skott var således begränsad vid ingången. Förresten, tog när vi ombads av fotografen att posera för en grupp eller familj sköt några turister också del i tar våra bilder. - Comments: 0


Om inget annat nämns är denna sidas innehåll licensierat under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License